Stan van Eck:

‘BIJ AFVALLEN WERKT PAPIER BETER DAN SCHERM’


Een opvallend nieuw verschijnsel is Happy Weight, een pakket met vijftien componenten om zonder jojo-effect af te vallen. Niet digitaal, maar bewust op papier. Bedenker is Stan van Eck (54) uit Pesse, al dertig jaar journalist en uitgever op het terrein van leefstijl en gezondheid. Hij vroeg Effekt Media om al het drukwerk te verzorgen. En meer dan dat.

 

Er is al zo veel op dit terrein. Wat maakt Happy Weight nou bijzonder?

Stan: “Het helpt je om geleidelijk een gewoon gezond gewicht te bereiken. Happy Weight is voor mensen die alles al geprobeerd hebben. En die eindelijk beseffen dat diëten niet helpt. Een dieet lijkt eerst wel te werken. Maar zodra je verslapt – en dat gebeurt – kom je in de jojo. Je hebt het lichaam uitgehongerd, dus gaat het extra’s als een malle opslaan. Jouw bonuskilo’s! Een dom kunstje, waarbij je voorschriften van buitenaf volgt. Het gaat echter om zélf veranderen, je eet- en leefgedrag aanpassen.”

 

Hoe weet ik dat dit programma wel werkt?

“Happy Weight wordt aanbevolen door het Voedingscentrum, en verschillende zorgverzekeraars vergoeden het.”

 

Het is 2019. Waarom gekozen voor drukwerk?
“De mensen worden gek van de gezondheids-apps. Die worden in de praktijk twee of drie keer gebruikt. Digitaal ben je impuls-gestuurd bezig. Papier is dwingender dan een scherm.”

 

Hoe zie het geheel eruit?

“Haha, dat is een verrassing. Nee hoor, er is geen geheim. Happy Weight is een ‘gewoon’ een schriftelijke cursus. O ja, en er zit een nieuw zelfgeschreven receptenboek bij.”

 

Wat doet Effekt Media voor Happy Weight?

“Het inkooptraject, alles wat met papier te maken heeft, heb ik uitbesteed aan Effekt Media. Van briefpapier tot en met de complete boekproductie. Al die losse componenten brengen een heel geregel met zich mee. Daar wil ik niet voortdurend aan hoeven denken. Ook de inkoop en bedrukking van Doppers en taillemeters loopt tegenwoordig via Effekt Media.

Freek Heidema is mijn sparringpartner. Hij kent deze wereld nog beter dan ik. Hij is niet van ‘uw wens is mijn bevel’, maar denkt positief mee, komt met ideeën, doet suggesties. Is er ergens een kink in de kabel, dan lost hij het op. Ik merk dat het me veel rust geeft, waardoor ik kan doorgaan met ondernemen.”

 

www.happyweight.nl